Disney Channel
Minden ami Disney

 

A Szerelmes hangjegyek az amerikai Disney csatorna zenés filmje, eredeti címe High School Musical (a magyar média mind a magyar, mind az angol címet használja).

 

Szerelmes hangjegyek (High School Musical)
Rendező Kenny Ortega
Producer Don Schain
Forgatókönyvíró Peter Barsocchini
Főszerepben Zac Efron
Vanessa Anne Hudgens
Ashley Tisdale
Lucas Grabeel
Corbin Bleu
Monique Coleman
Operatőr Gordon Lonsdale
Gyártás
Gyártó Disney Channel
Vágó Seth Flaum
Nyelv Angol
Időtartam 98 perc
Költségvetés $4.2 millió
Forgalmazás
Bemutató 2006. január 20.
Kronológia
Következő High School Musical 2 (2007)
Külső hivatkozások

 

Szerelmes hangjegyek 1. 

Gabriella elmegy a szilveszteri buliba, ahol véletlenül karaokézik Troy-jal a többiek unszolására. A duett nagyon jól sikerül, majd telefonszámot cserélnek. Amikor kezdődik az iskola, Gabriella új középiskolába megy és érdekes módon, pont oda ahova Troy is jár. Akkor van a téli musical meghallgatása is, kíváncsiságból elmennek megnézni, de mindketten félnek. Troy a kosárlabdacsapat kapitánya és csapattársai nem néznének jó szemmel rá, ha énekelne. Gabriella az utolsó percben jelentkezik és Troy is beáll hozzá. A duettjük elnyeri Ms. Darbus tetszését. Amikor megtudja Sharpay, hogy új meghallgatás lesz dührohamot kap, mert félti a szerepét Troyéktól. Sharpay mindenáron megpróbálja elérni, hogy a musical új próbáján ne legyenek ott Troyék, ezért egy napra teteti a tudás tízpróbát, a kosármeccset és a musical meghallgatását, de Troy és Gabriella leleményes megoldással odaérnek. Előadják a duettet ami hatalmas sikert arat. Visszamennek a saját versenyeikre és mindketten nyernek.

Szerelmes hangjegyek 2. 

A második rész a nyári szünetben játszódik. Sharpay megkéri Mr. Fulton-t, hogy hívja meg szülei üdülőjébe Troy-t, de Troy csak akkor hajlandó menni, hogyha Gaby-nak és barátainak is állást szerez. Sharpay próbálja elhódítani Troy-t, be is mutatja szüleinek. Troy megígéri nekik, hogy duettet énekel vele a tehetségkutatón. Troy Sharpay ármánykodása miatt kezd elfordulni a barátaitól és Gaby-t is majdnem elveszíti. Ekkor kap észbe és leállítja Sharpay-t. Lemondja a tehetségkutatón a duettjüket, de aztán mégis fellép. Eközben bekavar Ryan és egy másik dalt ad Troy-nak, hogy tanulja meg Sharpay kérésére. De a dalt nem Sharpay-el énekli el, hanem Gabyval, és a végén elcsattan az a bizonyos csók is, ami az első részből kimaradt.

 

Szereplők 
Troy Bolton 

Troy a kosárcsapat kapitánya, az iskola sztárja. Mindenki az ő barátja akar lenni, de a Gimi íratlan szabályai szerint a kosarasok csak kosarasokkal és szurkolókkal, a "könyvmolyok" csak könyvmolyokkal (stb?) barátkozhatnak, így elméletileg Gabriella sem barátkozhatna Troyjal és egyikük sem pályázhatna az iskolai darab főszerepére. Azonban mégis megteszik és ezzel elindítják az East High Gimiben a nagy lavinát: mindenki mást is akar csinálni, mint ami a dolga. Végül belátják: a kosarazás nem zárja ki azt, hogy valaki musicalben énekelhessen.

Gabriella Montez 

 

Gabriella az új lány a suliban. Abban a reményben érkezik az East High Gimibe, hogy nem ő lesz az osztály strébere. Azonban Sharpaynek köszönhetően kiderül, hogy mennyire okos. Az ő hatására jelentkezik Troy a meghallgatásra.

Sharpay Evans 

 

Az iskola legnagyobb sztárja, mindig ő kapja az iskolai musicalekben a főszerepeket testvérével, Ryannel. Szeretne Troy barátnője lenni, de sehogy sem jön neki össze, ezen okból is utálja Gabriellát. A többiek szerint, ha megtudná hogy kell egyszerre Rómeót és Júliát játszani akkor a testvérét is kitúrná.

Chad Dantforth 

 

Ő a kosárlabda csapat egyik kiemelkedő játékosa és természetesen Troy legjobb barátja. Eleinte ellenzi, hogy Troy is szerepeljen az iskolai színdarabban, de rájön: a barátoknak támogatniuk kell egymást és bocsánatot kér Troytól a viselkedése miatt. Ő lesz Taylor barátja.

Kelsie Nielssen 

Zeneszerző tele ötletekkel. Jó hangja és kitűnő szerzeményei vannak. A téli musical az első olyan alkalom, ahová beválogatták a szerzeményeit. Eleinte nagyon tart Sharpaytől.

Taylor McKessie 

 

Nagyon okos lány, aki tagja a "Tudós Klubnak". Ő a kémia szakkör vezetője és amikor megkapja a cikket, ami Gabriella egyik sikeres versenyén készült, rögtön elhatározza, hogy ráveszi a lányt, hogy a Tudás Tízpróba versenyen is vegyen részt. Eleinte lenézi a kosarasokat. Hamar összebarátkozik Gabriellával és igazi barátnők lesznek. Később ő lesz Chad barátnője. ||==Dalok==

Szerelmes hangjegyek 

Cím Énekes Jelenet
Start of Something New Troy és Gabriella Karaoke az Újévnyitó bulin
Get'cha Head in the Game Troy és a csapat Kosárlabdaedzésen
What I've Been Looking For Sharpay és Ryan Meghallgatáson
What I've Been Looking For (Reprise) Troy és Gabriella A meghallgatás után
Stick to the Status Quo Zeke és a kosarasok, Martha és a zsenik, korisok, Ryan és Sharpay Ebédlőben
When There Was Me and You Gabriella Gabriella elmélkedik
Bop to the Top Sharpay és Ryan Sharpay és Ryan a döntőben
Breaking Free Troy és Gabriella Tory és Gabriella a döntőben
We're All in This Together

Mindenki együtt

 

 

 


VideĂłklipp cĂ­me


VideĂłklipp cĂ­me


VideĂłklipp cĂ­me

Finálé